top of page

El Món que ve: El retorn de la gran fauna salvatge


El divendres, 17 de maig, Carme Rosell ens parlarà de "El retorn de la gran fauna salvatge", en el marc del cicle de conferències El món que ve.


Carme Rosell és Doctora en Biología per la Universitat de Barcelona i directora i sòcia fundadora de Minuartia, empresa dedicada a la gestió, conservació i restauració de la biodiversitat. Rosell està especialitzada en la gestió de la vida salvatge, especialment les interaccions humanes amb la vida salvatge , i els temes de biodiversitat i infraestructura.


Molts dels projectes que ha liderat estan centrats en la mitigació i el seguiment de l'impacte de carreteres, ferrocarrils, aeroports i canals sobre la biodiversitat. N'hi ha un bon exemple a Fornells de la Selva, amb un pas elevat sobre la A2 per evitar accidents de tràfic i facilitar el pas dels animals salvatges.


És coautora de nombroses publicacions sobre gestió de senglars i cèrvids. En l'àmbit de l'ecología i el transport és coautora de'"Wildlife and Traffic'", "Handbook of Road Ecology", "Technical prescriptions for designing of wildlife crossings and fence designs" i altres directrius i documents sobre la gestió de la vida salvatge, en particular els passos de fauna, mesures per reduir les col·lisions entre animals i vehicles i la gestió del senglar.


En l'àmbit internacional ha liderat estudis sobre aquestes matèries i participa en projectes de R+D entre els quals destaquen IMPACTBOAR, sobre impactes del senglar en ambients alpins, el projecte "SAFEROADS – Safe Roads for Wildlife and People i l’HORIZON 2020 BISON sobre biodiversitat i infraestructures de transport. Entre la seva activitat docent i d'investigació cal esmentar la col·laboració amb el Departament de Biología Evolutiva, Ecología i Ciències Ambientals de la Universitat de Barcelona. Participa en cursos de Postgrau a la Universitat Politècnica i a la Universitat de Barcelona i ha impartit conferències i seminaris de formació a molts països com França, Itàlia, Irlanda, Portugal o Taiwan. Forma part del comité de gestió de l'organització internacional INFRASTRUCTURE ECOLOGY NETWORK EUROPE (IENE) i del comité científic del programa francès ITTECOP (Programa d'investigació sobre infraestructuras i paisatge).


Carme Rosell ha rebut els premis "IENE personal Award 2011" i "Bióloga emprendedora 2018" del Col·legi de Biòlegs de Catalunya. L'any 2020, a la Setmana del Bosc de Sant Celoni, va rebre el Premi Bosquerola.






Destaquem ...

Darreres entrades

Etiquetes

bottom of page