top of page
Cartella3.jpg
#llemenart
Trobada d'artistes de la Vall de Llémena

El logo de llemenart

El logo representa una girafa que traspassa el marc que hi ha als prats de la rectoria de Cartellà.

– Per què una girafa?

– Per la seva elegància i altura de mires

Què és #llemenart

El projecte #llemenart va nèixer l’any 2023 a  redòs de l’Ateneu per celebrar el Dia de l’Art amb una trobada d’artistes de la Vall de Llémena i potenciar així el marc cultural i artístic del territori.

 

La voluntat de #llemenart, com a punt de trobada de la gent d’art de la Vall, és que afavoreixi el descobriment i la coneixença entre els artistes i que, a partir de les relacions interdisciplinàries arribi a ser el desllorigador de nous projectes artístics.

 

El col·lectiu #llemenart està obert  a tota la gent de la Vall amb inquietuds artístiques de qualsevol disciplina: arts plàstiques (pintura, dibuix, gravat, graffiti, il·lustració, fotografia, còmic, tapís, ceràmica, escultura...), arts escèniques i audiovisuals (dansa, teatre, cinema,..), música, poesia… Tot i que no és obligatori, és convenient que els participants estiguin associats a l’Ateneu de la Vall de Llémena.

 

Per extensió, també poden formar-ne part aquells artistes que hagin tingut alguna vinculació amb la Vall o amb l’Ateneu, o que mostrin un interès especial en participar-hi.

 

La trobada es fa a la rectoria de Cartellà, seu de l’Ateneu, i a les escoles de Cartellà i el seu entorn, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Sant Gregori.  

Precedents

Amb el propòsit d’acostar les diferents formes d’expressió artística a la ciutadania, l’any 2011 la UNESCO va declarar oficialment el 15 d’abril Dia Internacional de l’Art, per commemorar el naixement de l’artista renaixentista Leonardo da Vinci (15/04/1452). A les nostres comarques, la iniciativa s’ha vingut celebrant des del 2011 amb la participació i col·laboració d’associacions, entitats, institucions, agents culturals i artistes de les comarques gironines.

L'any 2023 l'Ateneu hi va participar amb aquesta 1a Trobada d'Artistes de la Vall de Llémena (#llemenart) que va merèixer el Tercer Premi a la Creativitat als Premis Ateneus 2023

 

Els anys 2017 i 2018 l’Ateneu de la Vall de Llémena hi va participar amb el Projecte Biblioart  que l’any 2015 havia estat guardonat amb el Primer Premi a la Creativitat. dels Premis de la FAC.

bottom of page