top of page

EL MÒN QUE VE I LA INTEL·LIGÈNCIA ARTIFICIAL




El divendres 18 d'abril, Beatriz López, professora de la Universitat de Girona, ens parlarà de "La Intel·ligència Artificial: un camí indefugible", en el marc del cicle de conferències El món que ve.


Volem que la Dra. López ens expliqui de què parlem exactament quan parlem d'intel·ligència artificial i sobretot què en podem esperar d'una tecnologia que segur que marcarà les nostres vides i també, especialment, les vides personals i professionals dels nostres fills. 


Beatriz López Ibáñez és enginyera en Informàtica per la UAB (1986) i doctora en Informàtica per la UPC (1993). La tesi doctoral la va desenvolupar en el CSIC, gràcies a la participació en projectes europeus i una beca FPI.


La Dra. López ha treballat en diverses empreses com a professional (serveis informàtics d’empreses de fotocomposició, assegurances, manteniment de software), i com a docent a la URV, UOC i UdG, on actualment exerceix.


L’any 2011 va co-fundar Newronia, empresa especialitzada en el desenvolupament d'aplicacions informàtiques basades en intel·ligència artificial que ofereixen solucions efectives en la presa de decisions, especialment en entorns complexos amb múltiples variables i restricciones.


Beatriz López coordina el laboratori de recerca en Intel·ligència Artificial aplicada a la Medicina i la Salut del grup de recerca eXiT de la Universitat de Girona. Té més de 30 anys d’experiència investigadora i ha publicat 3 llibres i més de 150 articles en revistes i conferències. Va ser presidenta de l'Associació Catalana d'Intel·ligència Artificial (membre d'EurAI.org) durant el 2014-2016, i vicepresidenta en el període 2010-2014. B. López forma part de diversos comitès científics de conferències i revistes internacionals de prestigi. Ha participat en 9 projectes internacionals, en 25 convocatòries nacionals,  en més de 16 projectes de suport a la investigació, i en 20 projectes finançats per empreses privades.

Entre els premis rebuts, cal destacar el reconeixement de millor article per l’Associació d’Informàtica Mèdica (International Medical Informatics Association) el 2014 pel treball “Habilitant l’ús d’informació hereditària d’eines genealògiques en sistemes basats en el coneixement mèdic”; el segon premi del concurs de l’Institut de Recerca de la Vall d’Hebron sobre “Innovació en Salut ”per al projecte NoaH (2015), i el premi ITEA 2017 per l’èxit de les PIMES en el projecte MOSHCA. El 2018 va rebre l’etiqueta d’assessor acreditat sobre "Tecnologia, ciències de la salut i de la vida" atorgada per la Generalitat de Catalunya.



Destaquem ...

Darreres entrades

Etiquetes

bottom of page